Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH

Cvijanovićeva na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu

  • Извор: АТВ
  • 01.06.2023. 15:10

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu

Na ceremoniji svečanog dočeka, srpskog člana i predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović pozdravila je predsjednica Republike Moldavije Maja Sandu, domaćin Drugog samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu. 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je potom učestvovala na plenarnoj sesiji Samita, sa 47 najviših zvaničnika zemalja Evrope, predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, ko-domaćinom Samita, kao i ostalim zvaničnicima Evropske unije.

Ovom prilikom, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim pitanjima od značaja za evropski kontinent, sa posebnim akcentom na bezbjednosti, energetsku stabilnost i međusobnu povezanost u Evropi.

"Po završetku plenarne sesije Drugog samita Evropske političke zajednice, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je učestvovala na okruglom stolu o temi energetike“.