Podžić zatražio

Disciplinski postupak za Srbe i OS BiH koji su prisustvovali obilježavanju Dana Republike

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2022. 19:07

Minisar odbrane BiH u Savjetu ministara BiH traži sankcije za sve Srbe iz ministarstva koji su 9. januara u Banjaluci slavili Dan Republike Srpske. SDA-ov Sifet Podžić zatražio je od načelnika zajedničkog štaba OSBiH da se poduzmu mjere u vezi sa prisustvom određenih službenika ove institucije na obilježavanju Dana Republike Srpske. Među njima je bio i zamjenik ministra Mirko Okolić. Okolić kaže da protiv njega ne može da bude pokrenut discpilinski postupak jer je član Savjeta minsitara. Ali, dodaje, da postoje drugi načini.

"Mogu pojedinci da pokušaju da procesuiraju, da traže od nadlženih organa da se procesuiram. Kao što može kad su u pitanju starješine i generali koji su tamo bili da s eprotiv njih povede postupak. Sada se radi na tome da se povede postupak. Kako će se taj postupak završiti to žemo vidjeti. Takvih događaja je bilo i ranije kada se obilježavao dan Republike", izjavio je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH u Savjetu ministara.

Zvanično, tvrdi Okolić discpilinski postupak protiv srpskih predstavnika iz MInistarstva odbrane BiH još nije pokrenut. Iz Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH poručuju da je ovo još jedan dokaz da su političkom Sarajevu potrebni samo podobni Srbi. 

"Ovo je važna poruka da se odnos prema Srbima totalno mijenja i da će oni koji su dobri i podobni, da ostanu u Oružanim snagama. Samo oni oficiri i oni predstavnici MInistarstrva odbrane koji će isključivo služiti interesima bošnjačke politike. Republika Srpska sigurno to neće dozvoliti", kazala je Dušanka Majkić, član Komisije za odbranu i bezbjednost PSBiH.

Ministar odbrane BiH na osnovu video snimka, zatražio je pokretanje postupka protiv Mirka Okolića, Gojka Kneževića, Radovana Ilića, Zorana Dunovića, kao i protiv tri brigadira, dva generala i komandira. Ovo je, poručuju u MInistarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, samo dokazalo da su u ovakvoj strukturi BiH, Srbi suvišni

Тагови: