Banjaluka

Okolić: Napadi na instituciju predsjednika još veći motiv odbranu Srpske

  • Извор: СРНА
  • 12.08.2023. 16:09

Nekadašnji zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da je Tužilaštvo BiH podizanjem optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske napravilo presedan svih presedana, očito pod pritiskom.

Okolić je rekao da svi ovi napadi na institucije Republike Srpske, a posebno na instituciju predsjednika Republike, daju Dodiku još veće pravo, obavezu i motiv da se i dalje bori za Srpsku u okviru dejtonske BiH.

On je istako da Dodik u tome ima podršku svih iz Republike Srpske, ali mnogih zemalja.

Te zemlje, kako je naveo Okolić, daju podršku, ne zbog "čula-kazala, kao što to rade mnoge zemlje Zapada", već zbog toga što su dobro upoznate o situaciji u BiH i namjeri Republike Srpske da se isključivo politički sredstvima bori za svoje očuvanje, na šta joj daje pravo Dejtonski sporazum.


Ćurić: Važna sloga i jedinstvo kako ne bi upravljali nama

Ćurić: Važna sloga i jedinstvo kako ne bi upravljali nama

On je navodi da to očito nije interes određenih vlada i institucija zapadnih zemalja, a da nažalost to prihvataju i određene političke strukture iz Federacije BiH i tako dozvoljavaju da svi iz oba entiteta i Brčko distrikta budu koleteralna šteta kolektivnog Zapada.

"Da je pameti, prihvatili bi pozive iz Republike Srpske da se o svemu razgovara i dogovara, a ne da se dižu tenzije i daju ratnohuškačke izjave, rekao je Okolić.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)