Banjaluka

Okolić: Napadi na instituciju predsjednika još veći motiv odbranu Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 12.08.2023. 16:09

Nekadašnji zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da je Tužilaštvo BiH podizanjem optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske napravilo presedan svih presedana, očito pod pritiskom.

Okolić je rekao da svi ovi napadi na institucije Republike Srpske, a posebno na instituciju predsjednika Republike, daju Dodiku još veće pravo, obavezu i motiv da se i dalje bori za Srpsku u okviru dejtonske BiH.

On je istako da Dodik u tome ima podršku svih iz Republike Srpske, ali mnogih zemalja.

Te zemlje, kako je naveo Okolić, daju podršku, ne zbog "čula-kazala, kao što to rade mnoge zemlje Zapada", već zbog toga što su dobro upoznate o situaciji u BiH i namjeri Republike Srpske da se isključivo politički sredstvima bori za svoje očuvanje, na šta joj daje pravo Dejtonski sporazum.


Ćurić: Važna sloga i jedinstvo kako ne bi upravljali nama

Ćurić: Važna sloga i jedinstvo kako ne bi upravljali nama

On je navodi da to očito nije interes određenih vlada i institucija zapadnih zemalja, a da nažalost to prihvataju i određene političke strukture iz Federacije BiH i tako dozvoljavaju da svi iz oba entiteta i Brčko distrikta budu koleteralna šteta kolektivnog Zapada.

"Da je pameti, prihvatili bi pozive iz Republike Srpske da se o svemu razgovara i dogovara, a ne da se dižu tenzije i daju ratnohuškačke izjave, rekao je Okolić.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska