Zamjenik ministra odbrane

Okolić: Ne postoji zakonski osnov za raspisivanje referenduma

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2022. 17:46

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić izjavio je da većina građana u Republici Srpskoj ne podržava pristupanje NATO-u i da na nivou BiH ne postoji zakonski osnov za raspisivanje referenduma o ulasku u ovu vojnu alijansu.

Okolić je istakao da je besmislena izjava ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da se u BiH organizuje referendum o članstvu u NATO.

"Postavljam pitanje po kojem bi se zakonu mogao održati referendum na nivou BiH kada je to zakonski jedino moguće na nivou entiteta - u Federaciji BiH i Republici Srpskoj", rekao je Okolić Srni komentarišući Podžićeve tvrdnje.

Okolić je napomenuo da ankete koje su sprovele različite kuće koje se bave anketiranjem građana pokazuju da velika većina ne podržava članstvo u NATO.

"Nema stoprocentne podrške ni u Federaciji BiH, tako da bi raspisivanje referenduma po entitetima dovelo do toga da nemamo kao BiH zahtjev za članstvo u NATO", istakao je Okolić.

Okolić je napomenuo da BiH ima izuzetno dobru saradnju sa NATO-om.

"Smatram da je to za sada onaj nivo koji je moguć da bude između NATO-a i BiH", zaključio je Okolić.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić izjavio je danas da će u BiH najvjerovatnije biti organizovan referendum o pitanju članstva u NATO-u.

"Pretpostavljam da ćemo morati organizovati referendum i odlučiti da li idemo u punopravno članstvo ili ne", rekao je Podžić na konferenciji za novinare povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок