Nakon sastanka SNSD-a i HDZ-a

Trojni sastanak SNSD-a, HDZ-a i osmorke u četvrtak u Sarajevu

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2022. 17:55

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je nakon sastanka sa HDZ-om u Banjaluci da dolazimo u situaciju da neuobičajeno brzo imamo konstituisane organe na nivou BiH i da će trojni sastanak SNSD-a, HDZ-a i osmorke biti održan u četvrtak.

"Učestvujemo u kreiranju i provođenju politiku na nivou zajedničkih institucija. Obavili smo razgovore sa predstavnicima bošnjačke elite koja ima dovoljne kapacitete da uđe u zajedničke aranžmane. Sada smo u finalnom razgovoru sa HDZ-a u dogovoru za trojni sastanak gdje bi raspravili o formiranju Savjeta ministara", rekao je Dodik.

HDZ sa predstavnicima osmorke ima i posebne arandžamene u FBiH. Ključno pitanje je zajednički nivo. Mi imamo namjeru da podržimo gospođu Krišto da predsjedavajućeg SM poručio je Dodik i dodao:

"Dolazimo u situaciju da neuobičajeno brzo imamo konstituisane organe na zajedničkom nivou. Za nas je važno da na nivou BiH nema blokada za projekte koji su važi. HDZ nikada nije imao problem podrške tim projektima, a to su poručili i predstavnici osmorke. Precizirali smo novi datum sastanka, nismo licitirali o imenima i mjestima. Na zajedničkom sastanku treba da dogovorimo to i saopšimo javnosti", rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je politika SNSD-a da završavaju stvari koje su važne, bez ambicije da bilo ko kome šta nameće.

"Pokušavamo da napravimo novi ambijent i da BiH u skladu s ustavom funkcioniše. Da se narodno predstavljanje ne dovodi u pitanje i da oko toga ne trošimo energiju i vrijeme", rekao je Dodik.