Предсједник Српске

Додик: Отићи ћу у Суд, не бојим се протеста, позивам наше људе да остану код куће

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 18:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће отићи у Суд БиХ и да се не боји оних који пријете протестима против њега и Српске у Сарајеву.

"Отићи ћу у Суд БиХ и позивам наше људе и моје сараднике да остану код куће. Оно што је до сада било јесте да су се људи сами окупљали како би ме подржали", рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је истакао да не жели да нико од његових пријатеља дође у било какво искушење у Сарајеву.

Додик: О'Брајен је обично пискарало, није он тумач Дејтона

Додик: О'Брајен је обично пискарало, није он тумач Дејтона

"То је Сарајево које не да да Срби искажу свој став и само је дозвољено да се мени суди. То је она прича у којој нема нико други право да неко нешто каже. Како они могу да се окупе пред ОХР-ом, а ми немао право да искажемо своје мишљење? Шта су они неки ексклузивни народ, а ми нижа раса", рекао је Додик.

На питање да ли ће бити реконструције Владе Републике Српске, Додик је рекао да има повјерење у постојећу Владу која ће наставити са радом.

Лидер политичког покрета "Вјера народ држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса најавио је на "Фејсбук" профилу окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара, поводом наставка суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку.

Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

Муса је на друштвеним мрежама најавио окупљање против оних који долазе "јавно четниковати по Сарајеву", наводећи да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку Додику током његових рочишта пред Судом БиХ.

Сарајевска полиција није запримила захтјев Мусе за одржавање ових протеста, рекла је Срни портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мерсиха Новалић и истакла да нису запримили захтјев ни од политичког покрета "Вјера, народ, држава" нити од Мусе као физичког лица.

Пратите нас и путем Вибера