Staša Košarac

"Eskobarov istup potvrđuje prisustvo malignog uticaja Amerikanaca u BiH"

  • Извор: СРНА
  • 17.02.2022. 12:29

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da istup izaslanika SAD za Balkan Gabrijela Eskobara u Kongresu potvrđuje prisustvo malignog uticaja Amerikanaca u BiH, ali i dokazuje da je opozicija u Republici Srpskoj, kako kaže, sluga kontaminiranih američkih interesa.

"Eskobarova izjava da sarađuje sa opozicijom da bi onemogućili legitimno izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika direktan je atak na demokratiju i demokratski izborni proces", rekao je Košarac za Srnu.

On je naglasio da, svidjelo se to Eskobaru ili ne, građani Republike Srpske svojim glasovima u izbornom procesu konstantno potvrđuju da stoje uz politiku Dodika i SNSD-a, koji na legitiman način zastupaju njihove interese i štite Republiku Srpsku.

"Dodik je na izborima 2018. dobio najveći broj glasova u istoriji izbornih procesa u BiH. O povjerenju građana u SNSD svjedoči i broj izabranih predstavnika lokalne vlasti na izborima 2020. godine. To su činjenice, a ne proizvoljna tumačenja. Klasična je politička bruka i sramota da neko iz međunarodne zajednice želi da negira izbornu volju građana Srpske", naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, građani Srpske prepoznaju da je na sceni integrisana borba protiv Republike u kojoj zdušno učestvuju stranci, opozicionari i političko Sarajevo.

"To je takozvani bosanski lonac u kojem su glavne mirođije Amerikanci, pojedine zapadne ambasade, opozicija u Republici Srpskoj i političke strukture iz Federacije BiH koje okupljaju Bošnjake", naglasio je Košarac.

Takav "bosanski lonac", kako je rekao, direktan je recept protiv Republike Srpske.

"Naši građani to prepoznaju. Srpski narod je gadljiv na takav `bosanski lonac` i domaće `eskobarce`, što će potvrditi i na narednim izborima", poručio je Košarac.

On je napomenuo da ovo nije prvi put da Eskobar direktno govori o uticaju na opozicione predstavnike, podsjećajući da je ovaj američki izaslanik i prošle godine u Kongresu potvrdio da je od opozicije tražio da ne podrže zahtjeve za vraćanje nadležnosti i zaštitu statusa Republike Srpske.

"Opoziciona ekipa direktno se stavila u službu stranih centara moći, a interese Republike Srpske i srpskog naroda u svojim politikama stavila u zapećak. Niko im ne spori pravo da budu opozicija SNSD-u, ali nemaju pravo da ne poštuju izbornu volju građana Srpske, njene institucije i legitimno izabrane predstavnike. Takvim djelovanjem postali su ne opozicija u Srpskoj, nego opozicija Republici Srpskoj", naveo je Košarac.

On je ocijenio da je potpuno neprihvatljiva intencija međunarodne strukture iz zapadnih zemalja da modelira izbornu volju građana u Republici Srpskoj i Federacije BiH.

"Kroz Izborni zakon i sadašnju strukturu Centralne izborne komisije BiH, koja nije izabrana na zakonit način, SAD i pojedine zapadne zemlje žele da modeliraju izborni rezultat u namjeri da na vlasti ne budu legitimno izabrani predstavnici tri naroda, nego oni koji su po njihovom modelu i njihovoj volji i koji čine `bosanski lonac`", zaključio je Košarac.

Američki specijalni izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da se SAD "bore da stanje u BiH bude bolje i da se Srbi vrate u institucije", a da, dok se to ne desi, "rade sa opozicijom i na tome da onemoguće" srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.