Потребан договор домаћих политичара

Европски пут за БиХ игра мачке и миша

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2024. 19:02

Игра мачке и миша тако би се у најкраћем могао описати Европски пут Бих, каже предсједник Српске. Сувишно је о том путу и разговарати уколико се, подвлачи Милорад Додик неће поштовати договор домаћих политичара и интерес свих. Српска води озбиљну политику a о било каквом чланству док су у Уставном суду БИХ устоличене стране судије, а у Сарајеву наметнути нелегитимни Кристијан Шмит тешко је говорити.

Осим тога, уколико нема датума БиХ наставља да буде колонија која нема суверенитет да води преговоре. Не треба заборавити истиче  да је "то без датума" Турска чекала 40 година. 

"Суд и Тужилаштво немају уставну основу то је кључно питање Европских вриједности, владавина права. Немате у Уставу  надлежност БиХ за суд и тужилаштво. То је игра са заблудном причом да као нешто се ради па ови што су у Европској канцеларији они су као притисли домаће политичаре да нешто ураде", каже предсједник Српске Милорад Додик.

А управо никакви притисци и никаква наметања не долазе у обзир. Договор, компромис, рад и постизање резултата уз договор да, али на уцјене нећемо пристати по цијену било чега, јасна је и Сања Вулић. Динамика кретања БиХ ка Европској унији каже искључиво зависи управо од Европске уније и три кључна фактора у БиХ. 

"Први је искрен неуцјењивачки приступ Тројке, други искреност европске уније а не коришћење БиХ у предизборне сврхе и поштовање оквирног споразума и уважавање интереса свих народа", каже Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Република Српска пристаје на чланство у Европској унији али само уколико сачува свој суверенитет али и идентитет. Са друге стране међутим, видимо да су у другом ентитету жеље за опструкцијом итекако велике. Без тачног датума каже Милан Петковић БИХ само наставља своју агонију. 

"И на другој страни ЕУ ризикује јер расте евроскептицизам у БИХ а са друге стране појављују се организације интересантна за ова подручја", каже Милан Петковић, посланик Уједињене Српске у ПД ПС БиХ.

Све друго без тачног датума је фолирање и камуфлирање чему су итекако склони продавачи магле из Европске Уније. Половична рјешења не долазе у обзир или је  договорено све или није ништа, јасно поручују из Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија