Министар транспорта и комуникација

Форто: У финалној фази одабир извођача за израду пројекта ауто-пута Сарајево - Београд

  • Извор: СРНА
  • 30.10.2023. 17:36

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара БиХ Един Форто рекао је на сјединици Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да је у финалној фази одабир извођача за израду пројекта изградње ауто-пута Сарајево - Београд.

Комисија је на данашњој сједници примила на знање информацију Министарства транспорта и комуникација о активностима на реализацији стратешког пројекта изградње ауто-пута Сарајево - Београд.

На знање је примљена и информација Министарства транспорта и комуникација о преднацрту закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Форто је током расправе навео да су измјене овог закона у финалној форми, те је подсјетио да је претходне године 225 људи погинуло на путевима у БиХ.

Додик предлаже да одјељење апелационог Суда БиХ буде у Новом Граду

Додик предлаже да одјељење апелационог Суда БиХ буде у Новом Граду

Предсједавајући Комисије за саобраћај и комуникације Јасмин Имамовић истакао је да је потребно што прије ријешити питање бахатих возача.

Комисија је одгодила изјашњавање о тачки дневног реда која се односила на разматрање Приједлога одлуке о јавном саслушању - стање у области преноса јавних овлаштења које је реализовало Министарство транспорта и комуникација, а чији предлагач је посланик Шемсудин Мехмедовић, док се не заврши ревизија о учинку рада овог министарства.

На данашњој сједници размотрене су и информације и одговори достављени у складу са закључцима са тематске сједнице Комисије, а на знање је примљено и изјашњење Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ, те усвојен закључак којим је констатовано да у БиХ годишње застари око шест милиона КМ новчаних казни које су изречене због саобраћајних прекршаја.

Кошарац: Поново се враћамо на опасне праксе игнорисања ставова Српске

Кошарац: Поново се враћамо на опасне праксе игнорисања ставова Српске

Комисија је од Агенције затражила да достави информацију да ли је достављала извјештај Министарству правде у Савјету министара, министарствима правде Републике Српске и Федерације БиХ и Правосудној комисији Брчко дистрикта о ненаплаћеним новчаним казнама које имају рок наплативости три године, почевши од дана уноса казне у електронску евиденцију података.

На знање је примљена информација у вези са израдом новог закона о поштанском систему БиХ, као и информација Регулаторне агенције за комуникације БиХ достављене по закључку са 10. сједнице Комисије.

Комисија је усвојила и закључак којим се од Министарства транспорта и комуникација тражи информација о наплати РТВ таксе у БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм