U delegaciji Dereka Koleta

Gabrijel Eskobar ponovo stigao u Sarajevo

  • Извор: Аваз
  • 15.11.2021. 17:37

Savjetnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena Derek Kolet stigao je u Bosnu i Hercegovinu kako bi potvrdio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvao čelnike zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog.

Kolet je na sarajevski Aerodrom sletio iza 14 sati, a odmah po dolasku u Sarajevo, kako saznaje „Avaz“, razgovaraće s ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom.

Razgovor s članovima Predsjedništva BiH, planiran je sutra u 16 sati.

Prema najavi Ambasade SAD-a u BiH, Kolet bi u BiH trebao boraviti do srijede, 17. novembra, i sastaće se s visokim funkcionerima kako bi naglasio da su funkcionalne, demokratske institucije na svim nivoima vlasti ključne za bolju budućnost svih građana

No, u delegaciji Koleta, nalazi se Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan. 

Eskobar je prošle sedmice boravio u posjeti BiH, gdje je obavio razgovore sa članovima Predsjedništva BiH i liderima opozicije u Republici Srpskoj.


Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм