Замјеник министра одбране у Савјету министара

Гогановић: Застоји у сарадњи због дневних политика

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 17:29

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је да у раду комисије за сарадњу са НАТО не постоји блокада, него је постојао застој због одређених дневних политика, изјава и односа.

Гогановић је на састанку са командантом НАТО Штаба Сарајево Памелом Мекгахом као главни приоритет истакао важност побољшања услова рада и боравка припадника Оружаних снага БиХ на војним локацијама, саопштено је из Министарства одбране.

Нагласивши да је задовољан степеном сарадње са НАТО-ом, Гогановић је рекао да је Преглед одбране најбитнији стратешки документ и да се требају испрофилисати ставови са Заједничким штабом, јер су они стручни штабни орган, као и да се успоставе нови приоритети.

- Програм реформи подржавам и вјерујем да ће ускоро бити усвојен за 2023. годину - истакао је он.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез је нагласио да је за Министарство и Оружане снаге јако важно и усвајање буџета на нивоу БиХ.

Он је истакао да се морају борити за нови буџет, јер на Савјету министара још није утврђен ни Нацрт буџета за ову годину, због чега су у режиму привременог финансирања што их ограничава за сваки озбиљнији пројекат и успорава редовни план набавки.

Хелез је Мекгаху упознао и у којој је фази пројекат Пакет подршке Оружаних снага БиХ нагласивши да се настоје испунити услови за почетак преговора за чланство у ЕУ.

Мекгаха је истакла да је НАТО Штаб Сарајево чврсто опредијељен за наставак пружања подршке Министарству одбране и Оружаним снагама.

Она је истакла да је од великог значаја за НАТО Штаб Сарајево и њу лично да знају који су приоритети Министарства одбране, као и комуникација са Заједничким штабом Оружаних снага БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.