Министар одбране

Хелез треба бити смијењен

  • Извор: АТВ
  • 26.11.2023. 19:02

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез треба да буде смијењен, због прича о војним камповима за обуку и парафорамцијама на територији Републике Српске, сматра српски члан Предсједништва БиХ.

Хелезовима испадима у медијима нема краја, каже Цвијановићева. 

"По мом мишљењу, Зукан Хелез треба бити смијењен. Како ће се слагалица направити око тога, видјећемо, али по мом мишљену он треба да буде смијењен јер ово није први пут да излази са разним лудостима и причама. Апсолутно, непровјерено, измишљено са намјером да се дестабилизују односи унутар БиХ, а поготово с намјером да се привуче негативна пажња према Републици Српској“, каже српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.  

Док је Хелез министар, ни једна одлука о одбрани неће проћи Савјет министара. Разлог су његове измишљене приче, поручио је Милорад Додик. Хелез својим причама само шири лажи, каже Додик. 

"Ниједна одлука везано за одбрану неће проћи на Савјету министара док је Хелез министар. Не може се прихватити да неко буде заједнички министар и да лаже“, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

За Нермина Никшића, лидера СДП-а чији је кадар Хелез, и Елмедина Конаковића, министра иностраних послова, ставови из Републике Српске су дневна политика. 

И они кажу да су спремни на блокаде. 

"Ако ћемо тако радити, ако ће Додик, блокирати и људи у Савјету министара све што дође из Министарства одбране, наравно и ми имамо могућност да блокирамо. И ко трпи? - Трпи БиХ“, рекао је предсједник СДП-а Нермин Никшић. 

"Додик очигледно не зна баш деблокирати. Није поента, шта, и ми ћемо сутра рећи неће сад од Кошарца ништа и - не може проћи. Кад ми спустимо руке у лед не може проћи“, рекао је министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић. 

Главу у канту хладне воде требало би да стави министар Зукан Хелез. Можда би му то помогло да разбистри мисли и спријечи привиђања о Републици Српској. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: