ATV

Министар унутрашњих послова

Каран: Хелез својим изјавама прави вишеструку штету

 • Извор: СРНА
 • 02.12.2023. 14:15

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез прави вишеструку штету стављањем у контекст озбиљне проблематике којом се баве све агенције за провођење закона у БиХ.

Каран је истакао да Хелез, не само што то ради, већ покушава измишљотинама да одговорност пребаци на Републику Српску у којој нема никаквих паравојски нити паракампова већ постоји само једна полиција - Министарство унутрашњих послова.

Он је напоменуо да МУП на тој проблематици интензивно ради послије терористичког напада у Зворнику када је погинуо један полицајац, те формирана посебна Управа за екстремизам и тероризам, те оцијенио да је велика штета направљена оног часа када је једна озбиљна тема стављена у фокус политике.

"Ово што ради Хелез политиком негације и прикривања, стављања под тепих, минимизирања је дупла штета. С друге стране штета је директна и према онима на које се односи који су индицирани као потенцијална опасност. Даће им додатну снагу и сигурност да даље дјелују", рекао је Каран новинарима.


Прелазио улицу и срушио се - преко њега прешао ауто

Прелазио улицу и срушио се - преко њега прешао ауто

Он је истакао да таквим изјавама Хелез неће допринијети снази свих агенција у БиХ за провођење закона које се баве овом проблематиком, посебно у ФБиХ.

"Штета је вишеструка, ја га молим да прекине да ставља у фокус овакве озбиљне ствари у политику и то тако ружну, рушилачку политику", рекао је Каран.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.