Banjaluka

Kojić: Sarajevski ratni teatar nije bitniji od srpskih žrtava

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2023. 13:06

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je Srni da Srbi Sarajeva nisu poginuli da bi danas Sarajevski ratni teatar bio bitniji u Banjaluci i da nisu Srbi u Dobrovoljačkoj ubijeni da bi se danas pred Narodnim pozorištem skidala zastava Republike Srpske.

"Zbog skandala na banjalučkom međunarodnom festivalu na kom je učestvovao i sarajevski ratni teatar, a i zbog činjenice da na javnoj ustanovi Republike Srpske nije bilo zastave Republike Srpske, tražimo od direktor (Narodnog pozorišta Republike Srpske) Dijane Grbić da podnese ostavku, ali i od ministra prosvjete i kulture da smijeni direktoricu ukoliko ona pokaže drskost i ne učini taj moralni čin", naglasio je Kojić.

On je upitao da li Dijana Grbić zna za zločine na području Sarajeva nad porodicom Tešanović koja je izgubila 10 članova i porodicom Cvijetić koja je izgubila šest članova u Ledićima.


"Šta bi se desilo da postoji ratni teatar Srpske i da gostuje u FBiH"

"Da li je svjesna da je dijete od 18 mjeseci izmasakrirano tako što su mu polomili ruke i noge i na kraju mu pucali u glavu, da bi ona ugostila ratni teatar Sarajeva?", dodao je Kojić.

On je postavio pitanje da li Grbićeva zna ona da su Srbi nepoželjni u Sarajevu, da su građani drugog reda, da u su u gradu na nivou statističke greške.

"Nećemo odustati od ovog našeg zahtjeva jer ne dozvoljavamo da bilo ko ponižava srpski narod, zastavu i institucije Republike Srpske", istakao je Kojić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм