Organizacija starješina Vojske Republike Srpske

"Šta bi se desilo da postoji ratni teatar Srpske i da gostuje u FBiH"

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2023. 12:07

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje gostovanje sarajevskog ratnog teatra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

"Sarajevski ratni teatar osnovan je u avgustu 1992.godine kao vojna jedinica pri regionalnom štabu OS BiH. Kako oni kažu osnovani su zbog 'kulturnog otpora fašizmu i srbočetničkoj brutalnoj agresiji na BiH'. Iznosili su najgnusnije laži o srpskom narodu, a pogotovo o Vojsci Republike Srpske.  Šta bi se desilo da takav 'ratni teatar' Republike Srpske (kada bi postojao)  gostuje u Sarajevu? Kako bi na to reagovali iz drugog bh. entiteta i iz tzv. 'demokratskog svijeta'?", upitali su iz Organizacije.


Skandal u Banjaluci: Zbog Sarajevskog ratnog teatra skinute srpske zastave?

Skandal u Banjaluci: Zbog Sarajevskog ratnog teatra skinute srpske zastave?

Postavlja se pitanje zašto je skinuta zastava Republike Srpske sa Narodnog pozorišta i ko je odgovoran za to? Možda je i to smetalo "dragim“ gostima iz Sarajeva?

"Zato, Organizacija starješina Vojske Republike Srpske traži od institucija vlasti u Republici Srpskoj da detaljno ispitaju ovaj događaj i preduzmu odgovarajuće mjere, kako nam se ne bi slično ponavljalo u budućnosti", zaključili su.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм