СНСД

Којић: Сумњамо да су представници 'тројке' након састанка у Лакташима ишли у стране амбасаде

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2024. 13:21

Милорад Којић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, каже да оправдано сумњају да су представници 'тројке'' након састанка у Лакташима ишли на консултације у стране амбасаде, па су њихови лидери дан након састанка говорили да ту ништа, у ствари, није договрено.

Којић каже да се лидери странака из власти на нивоу БиХ нису договорили око Суда БиХ, односно сједишта Апелационог одјељења, али по другим питањима, као што су Изборни закон, избор судија у Уставном суду, постоји и може да постоји опредјељење политичких актера или партија које су на власти на нивоу БиХ да се договоре око кључних тема.

„Оно што јесте проблематично да већ други дан имамо изјаву Конаковића који каже 'па знате, нисмо ми то потписали'. Из историје смо научили неке лекције, када је био Кутиљеров план, потписан у марту 1992. године, који је могао да спријечи огромна страдања народа БиХ. Онда је Алија Изетбеговић након састанка са америчким амбасадором одустао и повукао свој потпис. Постављамо питање и сумњамо да представници 'тројке' након састанка у Лакташима нису ишли на неке консултације у исте те амбасаде, прије свега америчке“, изјавио је Којић за АТВ.

Обавезно гласање свих грађана БиХ, иначе слиједе казне

Обавезно гласање свих грађана БиХ, иначе слиједе казне

Очигледно је да се обављају неке консултације у амбасадама и Бошњацима то није ништа ново, рекао је Кoјић.

„Да кажу знате јесмо се ми то договорили, али данас то више не важи. Или нисмо на тај начин причали, као што Конаковић каже да је то некакав оквир. То што је договорено даје једну добру наду да се лидери могу договорити и да БиХ може без страног интервенционизма кренути даље у договор и око Изборног закона и око суда, и Уставног суда, свих кључних питања о којима треба да се разговора и која требају у парламентарној процедури, кроз законска рјешења да буду усвојена“, изјавио је Којић.

АТВ у посједу документа: Ово су договорили СНСД, ХДЗ БиХ и

АТВ у посједу документа: Ово су договорили СНСД, ХДЗ БиХ и "тројка"

Подсјетимо, АТВ је јуче објавио документ у којем се наводи шта је све договорено на састанку лидера странака на нивоу БиХ, који је одржан у четвртак у Лакташима. Ове информације су објавили и други медији.

Међутим, недуго након тога, предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић је на једној сарајевској телевизији изјавио „како документи који су се појавили у медијима везани за договор политичких лидера не представљају заједнички став него само промишљања која нису прихваћена.“

"Оно што се појавило у медијима је једна страна, нема нашег потписа, потписа предсједника странака", казао је Конаковић.

Пратите нас и путем Вибера