Sarajevo

Košarac: Uklanjanje table znači strah od istine

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2023. 16:14

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac kaže da je tabla na kojoj su izneseni podaci o broju Srba koji su nakon Dejtona napustili Sarajevo uklonjena zbog toga što je u Kantonu Sarajevo na djelu strah od istine i ocjenjuje da je u toku falsifikovanje određenih događaja kako odgovara samo jednoj strukturi u BiH, odnosno bošnjačkoj.

"Ovdje je riječ o istini da je iz Sarajeva izašlo 157.000 ljudi", rekao je Košarac novinarima.

On je istakao da ti ljudi više ne žive u Sarajevu i da se od tih 157.000 Srba niko nije vratio u taj grad.

"Danas u Sarajevu imamo ispod 10.000 Srba. Uklanjanje znači strah od istine", tvrdi Košarac koji je i sam nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma napustio Sarajevo.

Košarac je ocijenio da onaj koji nešto uklanja - ne priznaje istinu.


Djevojčicu ugrizao poskok kod Zvornika - FOTO

Djevojčicu ugrizao poskok kod Zvornika - FOTO

"Mi nećemo odustati od toga da samo pričamo istinu i ne služimo se falsifikatima nego činjenicama i nećemo se umoriti", poručio je Košarac.

On vjeruje da Kanton Sarajevo ima dovoljno resursa da uklanja table na ovaj ili onaj način, zavisno od njihovih poteza.

"Ne mogu nas umoriti jer imamo mnogo više morala i etike prema tom pitanju i mnogo više resursa da pričamo samo istinu. Apelujem na smanjenje nacionalnih tenzija jer nama ne trebaju nikakve tenzije i niko iz Republike Srpske ne poziva na dizanje nikakvih nacionalnih tenzija. Želimo samo da na adekvatan način pričamo istinu i to ćemo uvijek činiti", zaključio je Košarac.

Kantonalne vlasti u Sarajevu jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području Federacije BiH.

Пратите нас и путем Вибера