Svi bi trebalo da prepoznaju prednosti ove inicijative

Kovačević: "Otvoreni Balkan" mnogo bolji od nestabilnog

  • 08.06.2023. 11:06

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da je "Otvoreni Balkan" mnogo bolji od nestabilnog i da bi svi trebalo da prepoznaju prednosti ove inicijative.

Kovačević je ocijenio da se uporno, a potpuno pogrešno, postavlja dilema između Berlinskog procesa i "Otvorenog Balkana" i naglasio da BiH treba reći "da" i jednom i drugom procesu.

"Obje inicijative imaju prednosti. Mislim da je bolji 'Otvoreni Balkan', jer je riječ o inicijativi zemalja sa Balkana, a ne nekoga izvan ko će da nas mentoriše i tutoriše", istakao je Kovačević za "Glas Srpske".

Na pitanje šta više podržava međunarodna zajednica - da li je to "Otvoreni Balkan" ili Berlinski proces, Kovačević je rekao da se pokazuje da je to, zapravo, nestabilni Balkan.

"Iz tog razloga sami treba da se organizujemo. 'Otvoreni Balkan' je mnogo bolji od nestabilnog. Svi bi trebalo da prepoznaju prednosti i niko u BiH ne treba da ima bilo kakav strah od te inicijative u kojoj ćemo mi sami donositi svoje odluke", zaključio je Kovačević.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.