Кришто: БиХ за колективну безбједност

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2024. 17:08

Предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто изјавила је данас на сједници Сјеверноатлантског савјета у Сарајеву да је БиХ чврсто опредијељена за јачање колективне безбједности и стабилности у региону и свијету, те сузбијање пријетњи, попут тероризма и организованог криминала.

Криштова је током обраћања нагласила да овај састанак, као и недавни сусрет са главним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, потврђују јачање партнерства БиХ и НАТО-а.

Она је додала да сарадња са НАТО савезом укључује неопходне реформе кључне за европски пут земље.

Криштова је истакла да приоритети спољне политике БиХ остају сарадња са НАТО савезом, европске интеграције, те развој добросусједских односа и регионалне сарадње.

Цвијановић: Бећировић говорио у своје име, а не у име Предсједништва БиХ

Цвијановић: Бећировић говорио у своје име, а не у име Предсједништва БиХ

Према њеним ријечима, БиХ наставља радити на унапређењу система безбједности и јачању капацитета за одбрану који су кључни за очување стабилности земље.

Сумирајући резултате у протеклој години, Криштова је нагласила да консензус остаје начело рада Савјета министара, те да је од изузетног значаја постизање политичког консензуса сва три конститутивна народа о кључним питањима који се тичу стабилности и будућности БиХ.

Криштова наглашава да се интензивирање активности у вези са реформом изборног законодавства сматра кључним за даљи напредак БиХ.

Иницијативе за укидање или поврат ПДВ-а на храну за бебе и лијекове биће упућене УО УИО

Иницијативе за укидање или поврат ПДВ-а на храну за бебе и лијекове биће упућене УО УИО

Захваљујући НАТО-у на одобреном пакету помоћи, БиХ ће јачати одбрамбене способности, уз износ од 48 до 53 милиона евра током пет година.

Сједници су присуствовали и замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Зукан Хелез, као и министри безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и иностраних послова Елмедин Конаковић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.