Нина Сајић

"Марфи - један од највећих провокатора који упућује каубојске пријетње"

  • Извор: СРНА
  • 02.12.2023. 16:02

Доцент на Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци Нина Сајић изјавила је Срни да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи један од највећих провокатора који властима Републике Српске упућује каубојске пријетње.

"Марфи је један је од највећих провокатора. Треба се само сјетити слике из Мркоњић Града 25. новембра гдје је свјесно дошао да испровоцира њене становнике али и грађане Српске узвикнувши да је то `национални празник БиХ` иако веома добро зна да не постоји нити закон о државним празницима нити тај празник", рекла је Сајићева.

Она сматра да је Марфи на перманентном задатку да провокације упућује властима Српске, прије свега предсједнику Републике Милораду Додику, али и грађанима Српске.


Изузетно ријетка птица снимљена у БИХ

Изузетно ријетка птица снимљена у БИХ

"То су његове класичне каубојске пријетње да ће не само предсједник Српске, већ и грађани Српске да осјете санкције САД. Реторика која је њему позната још док је службовао на овим просторима и коју је наставио", истакла је Сајићева.

Сајићева је истакла да је прошло вријеме када су амерички амбасадори могли у институцијама у БиХ да "лупају вратима и да их ногама отварају", али да Марфи још живи у том времену.

"Та времена су прошла, Република Српска је изградила свој политички ауторитет и суверенитет. Околности се мијењају и свједоци смо да САД као стари хегемон губи моћ на међународном плану. Јављају се нови, много већи играчи тако да у наредном периоду америчке дипломате морају бити свјесне стварне позиције њихове државе у међународном односима", истакла је Сајићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм