СНСД

Мазалица: Најава Мусе шибицарске провокације, окупићемо се у још већем броју

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 19:34

Срђан Мазалица, посланик СНСД-a у Народној скупштини Републике Српске, рекао је за АТВ да су најаве Санина Муса о окупљању испред Суда БиХ у понедјељак, када је заказано суђење предсједнику Српске Милораду Додика, шибицарске провокације које долазе из једног политичког покрета у Сарајева и на тај начин их треба посматрати.

"Претпостављам да ће полиција Кантона Сарајево забранити тај скуп, као што је забранила и прошли пут, 30. јануара, јер они не могу другачије. Ту се очигледно ради о нарушавању јавног реда и мира и потенцијалном угрожавању безбједности грађана“, изјавио је Мазалица за АТВ.

Он је рекао да ће се грађани и Додикови сарадници окупити у још већем броју испред Суда Бих и подржати предсједника Републике Српске.

„Ти његови наводи да се ради о некаквом 'четниковању' су њихови класични стереотипи. У свим изјава и подршци Милорада Додика могли смо чути само правне аргументе, они против правних аргумената немају шта рећи и онда им само остају пароле, политички скупови и застрашивање“, навео је Мазалица.

Провокација: Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ у понедјељак у вријеме суђења Додику

Провокација: Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ у понедјељак у вријеме суђења Додику

Лидер политичког покрета "Вјера народ држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса најавио је окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара, поводом наставка суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку.

Муса је на свом "Фејсбук" профилу најавио тај скуп, иако је претходно МУП-у Кантона Сарајево предао захтјев за пријаву мирног окупљања 30. јануара испред зграде Суда БиХ када је првобитно требало бити одржано суђење, а који је забранила сарајевска полиција.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мерсиха Новалић рекла је Срни да сарајевска полиција није запримила захтјев Мусе за одржавање протеста испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина