Бивши припадник одреда "Ел муџахедин"

Провокација: Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ у понедјељак у вријеме суђења Додику

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 14:08

Лидер политичког покрета "Вјера народ држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса припрема окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара, поводом наставка суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку.

Муса је на свом "Фејсбук" профилу најавио тај скуп, иако је претходно МУП-у Кантона Сарајево предао захтјев за пријаву мирног окупљања 30. јануара испред зграде Суда БиХ када је првобитно требало бити одржано суђење/, а који је забранила сарајевска полиција.

Упркос томе, Муса је на друштвеним мрежама најавио окупљање против оних који долазе "јавно четниковати по Сарајеву".

Муса је на "Фејсбуку" навео да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку предсједнику Додику током његових рочишта пред Судом БиХ.

Позивао на контра-скуп током окупљања „Граница постоји“

Санин Муса, позивао је у септембру прошле године народ да направе контра-скуп у Сарајеву, а у вријеме када је српски народ стао у одбрану институција Српске правећи мирна окупљања на ентитетским границама под слоганом „Граница постоји“.

Муса је тада у позиву навео да се народ окупи са застава тзв. Армије БиХ, што је такође била провокација.

Међутим, на поменути скуп, Муси се одазвало тек неколицина људи.

Провокација и за Дан Републике Српске

Уочи одржавања прославе Дана Републике Српске, Муса је на свом "Фејсбук" профилу, али и на профилу покрета "Вјера народ држава" објавио је видео-снимак гдје позива Бошњаке на окупљање како би очували цјеловитост БиХ и у једном дјелу обраћања говори:

- Откопавајте закопано, мислим на кромпир, подмажите захрђало, мислим на тепсије... - алудирајући на откопавање и подмазивање наоружања.

Забрањен му улазак у Србију

Муси је марту 2022. године забрањен улазак у Србију због пропагирања екстремног радикализма и одржавања везе са вехабијама и селефијама из Србије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: