Тужилаштво

Санин Муса није евидентиран у предметима

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 14:40

Санин Муса није евидентиран у предметима Тужилаштва БиХ, речено је Срни у овој правосудној институцији у одговору на питање Срне да ли спроводе истрагу против бившег припадника одреда "Ел муџахедин" који отворено пријети на друштвеним мрежама.

Срна је овај одговор из Тужилаштва добила након два дана.

Муса који је и лидер политичког покрета "Вјера, народ, држава" раније на друштвеним мрежама најављивао окупљање против оних који долазе "јавно четниковати по Сарајеву".

Провокација: Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ у понедјељак у вријеме суђења Додику

Провокација: Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ у понедјељак у вријеме суђења Додику

Он је на "Фејсбуку" навео да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику током његових рочишта пред Судом БиХ.

Након прошлог рочишта Додику, Муса је наставио да пријети на друштвеним мрежама, а безбједносни аналитичари упозоравају да је пријетња безбједности БиХ.

Шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић пријетње по живот упућене су са више налога на друштвеним мрежама након суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ, а међу онима који пријете је и Муса.

Вулић: Не плашим се пријетњи из ФБиХ

Вулић: Не плашим се пријетњи из ФБиХ

Муса назива Вулићеву "влахињом" и говори како "позивају на његово хапшење", те јој поручује "е, па нећеш, влахињо светосавска, макар ми то задње у животу било".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: