Нове провокације

Муса најавио дефиле са ратним заставама; Којић: Полиција коначно да га санкционише

  • Извор: СРНА
  • 11.02.2024. 13:12

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да је крајње вријеме да федерална полиција казни и спријечи бившег припадника одреда "Ел муџахедин" Санина Мусу да диже тензије, провоцира и уноси страх код људи који су преживјели страхоте рата.

Којић је, поводом објаве Мусе на "Фејсбуку" да планира дефиле аутомобила са ратним заставама такозване Армије БиХ поводом 1. марта, нагласио да је неопходно да Муса буде кажњен и да престане са таквим видом понашања и радикализације бошњачког становништва у ФБиХ јер то у будућности може изазвати озбиљан проблем.

"Чињеница је да имамо уставни поредак гдје је БиХ државна заједница састављена из два ентитета и која има своја званична обиљежја, заставу БиХ као и Републике Српске, свака употреба било које заставе која није званична, а посебно оне која српски народ подсјећа на огромна и велика страдања, протјеривања и етничко чишћење се искључиво може сматрати као дизање тензија, провокација и као уношење страха код људи који су преживјели страхоте рата", рекао је Којић.

Маск побиједио у трци за брендирање печених пилића

Маск побиједио у трци за брендирање печених пилића

Он је истакао да је најбоља превенција спречавање и благовремено кажњавање.

"Имајући у виду све ово што се дешава у посљедње вријеме и најава његовог окупљања испред Суда БиХ и пријетње поједним мојим колегама у Представничком дому парламента БиХ српске националности и генерално српском народу, вријеме је већ било да буде санкционисан, ухапшен и процесуиран у складу са законодавством ФБиХ", рекао је Којић.

Бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса упутио је позив за дефиле аутомобилима поводом 1. марта, који се у дијелу ФБиХ обиљежава као "дан независности БиХ".

Град Прњавор ће покрити све трошкове лијечења Славише Благојевића

Град Прњавор ће покрити све трошкове лијечења Славише Благојевића

Он је раније позивао своје присталице да се окупе испред Суда БиХ када је требало да буде одржано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милораду Додику с циљем забране окупљања особа које дају подршку предсједнику Српске.

Након посљедњег рочишта на суђењу предсједнику Српске у Суду БиХ, шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић са више налога на друштвеним мрежама упућене су пријетње по живот, а међу онима који пријете је био и Муса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: