Реакције на пријетње Мусе

У Сарајеву влада србофобија

  • Извор: АТВ
  • 03.02.2024. 19:20

Граница постоји, она је на Дрини и биће ако Бог да, од БиХ можете понијети оно што вам остане на ципелама, ја бих вам радо можда и ципеле изуо, ал' ето ципеле вам нећемо дирати.

Ово је одговор Санина Мусе бившег припадника злогласног одреда "Ел муџахид" и лидера једног политичког покрета из другог ентитета на бројне осуде које је добио након што је најавио да ће у понедјељак са својим присталицама доћи пред Суд БиХ.

На забране окупљања сарајевске полиције се оглушио,  упоран је и каже да ће уколико дође подршка предсједнику из Српске, он и његови сљедбеници доћи под заставом под којом су, како и сам каже, ратовали.


Миличевић признао да опозиција има проблеме: Тешко иде договора

Миличевић признао да опозиција има проблеме: Тешко иде договора

"Бујрум дођите пратите суђење ко и до сада, али ћемо сада доћи и ми, да и ми такође пропратимо суђење, да можда понесемо неку поруку која се тиче сецесије и 20 година пријетње истог Милорада Додика, можда ћемо донијети заставе са љиљанима, заставе БиХ, заставу коју ми волимо, под којом смо ратовали", запријетио је Муса. 

Доћи ћемо, одговор је из Српске. Нико грађане не може спријечити да предсједнику дају подршку.

"Ти покушаји застрашивања од стране разноразних лица са криминалним досијеом и оним који су били учесници у разноразним вехабијским организацијама, да убијају, одсијецају Србима главе не могу и неће сигурно да нас застраше и мислим да требамо доћи", поручује Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

То што прича Муса, не чуди. Навикао је да звецка оружјем кажу стручњаци за безбједност.


Додик најавио кандидатуру за предсједника Српске и за сљедећи мандат

Додик најавио кандидатуру за предсједника Српске и за сљедећи мандат

"Знајући историју Санина Мусе и његову улогу у злогласној јединици Ел Муџахид, дакле у којој су одсијецане главе Србима уз повике Алаху Екбер и текбир, у суштини ово је позив преживјелим припадницима и насљедницима идеологије Ел муџахедина у БиХ да дођу на протесте", каже Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност и заштиту.

Санин Муса има позамашан досије о његовим ратним и поратним радикалним исламским активностима.

Њему је прије двије године забрањен улаз у Србију због пропагирања екстремног радикализма и одржавања везе са тамошњим вехабијама. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм