ATV

Mostar

Milivojević: Očekujem da Srbi neće čekati na ostvarivanje konstitutivnosti

 • Извор: СРНА
 • 02.08.2021. 19:19

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević pozdravio je današnje usvajanje amandmana na Ustav Hercegovačko-neretvanskog kantona kojima je konačno obezbijeđena konstitutivnost Srba u ovom kantonu, te izrazio nadu da ovi amandmani dožive i suštinsku realuzaciju.

"Nadam se da sve promjene koje treba da isprate izmjene kantonalnog Ustava nećemo čekati ovoliko dugo koliko smo čekali donošenje amandmana, te da će Srbi kao i pripadnici drugih naroda imati sva prava koja su im, nažalost, do sada u velikom segmentu bila osporavana", rekao je Milivojević Srni komentarišući današnje usvajanje amandmana na Ustav Hercegovačko-neretvanskog kantona u kantonalnoj Skupštini, kojima je omogućena konstitutivnost Srba u ovom kantonu.

Milivojević, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mostar, očekuje da će svi narodi i građani kroz svoje legitimno predstavljanje moći da ostvare svoju punu jezičku, nacionalnu, vjersku i društvenu potrebu.

On je izrazio želju da sva druga otvorena pitanja za svaki narod i svakog građanina ove zemlje ubuduće budu mnogo brže rješavana.

"SNSD će u tom rješavanju uložiti sav svoj kapacitet i nastaviti sa zalaganjem kako bi maksimalno doprinio svim ovakvim odlukama. Samo zajednica ravnopravnog pojedinca sa svim Ustavom zagarantovanim pravima može dovesti do istinskog građanskog društva izgrađenog u ovom trenutku na konceptu ravnopravnih i legitimno predstavljenih naroda", istakao je Milivojević.

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je danas amandmane na Ustav ovog kantona kojima se osigurava konstitutivnost srpskog naroda, ravnopravna upotreba jezika i pisama.

 • 22:10 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:25 Серија: Развратник (16+)

  Серија: Развратник (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм