Sastanak u Briselu

Mogerini: Potrebno brzo formiranje vlasti u BiH 

  • 10.12.2018. 16:55

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini rekla je danas da je potrebno da lideri u BiH brzo formiraju organe vlasti i nastave sprovođenje reformi.

"Potrebno je da ohrabrimo lidere da preuzmu odgovornost da brzo formiraju organe vlasti i napreduju u reformskom procesu", rekla je Mogerinijeva poslije sastanka šefova diplomatija zemalja EU u Briselu. 

Ona je dodala da spada među one koji su "vidjeli neočekivane pozitivne korake koje je BiH preduzela od 2014. do ove godine" i da je to, kako je navela, zadivljujuće, posmatrano u perspektivi. 

Mogerinijeva je rekla da je normalno da poslije izbora postoje određene teškoće. 

"Ta država ima specifično ustrojstvo, da upotrijebim eufimizam, ali uvjerena sam da lideri u toj zemlji, kao i narod, mogu da krenu ujedinjeni naprijed u vezi sa reformskom agendom. To želimo da vidimo", napomenula je Mogerinijeva. 

Ona je dodala da vjeruje da se "pitanjem izbora u BiH treba pozabaviti što je prije moguće" i "pronaći pravu ravnotežu između potrebe da se pomire jedinstveno ustrojstvo zemlje i standardi EU". 

"Nadam se da će, poslije formiranja organa vlasti i ponovog pokretanja reformske agende, ovo pitanje moći da se riješi kroz saradnju", zaključila je Mogerinijeva.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм