Neprihvatljivo da građani Srpske finansiraju takvo nešto

Monografija "Diplomatija BiH 1992-2022" pokušaj revitalizacije RBiH

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2022. 19:15

Diplomatija BiH do '95. ne postoji. Može se o njoj govoriti nakon ’96. Zato je ova monografija pokušaj revitalizacije RBiH, tvrdi savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ana Trišić Babić poručuje -  neprihvatljivo je da građani Republike Srpske finansiraju takvo nešto.

"Za očekivati je da će taj period od ’92. do ’96. godine pokušati da se prikaže kao borba građanske BiH protiv Republike Srpske, Srba i kako su se oni u tom periodu borili za nešto pravedno, a na tom putu su im bili Srbi i Republika Srpska. Ja zaista očekujem i nadam se da će na nivou Savjeta ministara da će ministar finansija, predsjedavajući Savjeta ministara zaustaviti, ako ništa drugo, finansiranje te monografije", kaže Trišić Babić.

Bisera Turković je po ko zna koji put pokazala da nema časti, stida, ni morala. Da ima, ona bi napisala monografiju “kako steći nekretnine širom svijeta”, jer u istoriji nijedne zemlje nema osobe koja je stekla nekretnine kao ona, poručuje poslanik SNSD-a u bh Parlamentu Sanja Vulić. Nastavlja se, kaže, maltretiranje Srba uz podršku stranaca.

"To je slika i prilika jedne zemlje koja nema budućnost, koja nema perspektivu. Bisera Turković može da piše monogradiju o sebi da bi svi mi naučili kako postati bogat na nelegalan način, a ostati na slobodi. Kada je u pitanju BiH i njena diplomatija, ona ne postoji, kao što ni država ne postoji. Mi smo nebitni. Mi smo na nivou statističke greške", kaže Vulić.

Ništa u ovome, izgleda, nije sporno vršiocu dužnosti pomoćnika ministra. SDS-ov Ljubo Grković tu je u ulozi “šefa projekta”. Neshvatljivo je, ocjenjuju mnogi, da jedan Srbin, koji je član državotvorne partije, učestvuje u projektu poput ovog.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.