ATV

Mostar: Održana završna konvencija srpske liste

  • 18.12.2020. 16:25

Nosilac liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević pozvao je sa završne konvencije sve građane Mostara da izađu na izbore u nedjelju, 20. decembra i glasaju za srpsku listu, čiji će se kandidati zalagati za ravnopravnost svih.

"Siguran sam i obećavam vam da nećete pogriješiti. Ovo je lista sa koje će se svaki kandidat zalagati za svaku potrebu u kojoj se nađe bilo koji građanin Mostara", poručio je Milivojević.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mladen Krnjeušić rekao je da njegovoj sreći nema kraja jer se nakon 20 godina djelovanja SNSD-a u Mostaru danas sa sigurnošću može tvrditi da Srbi iduće sedmice ulaze u Gradsko vijeće.

Potpredsjednik SDS-a u Mostaru LJubiša Tamindžija naglasio je da se izborima u ovom gradu najviše raduje srpski narod.

"Nadamo se da ćemo ujedinjeni pobijediti i ostvariti se kao politički narod u Mostaru", rekao je Tamindžija.

Kandidat sa liste Radislav Tubić očekuje da se od ponedjeljka, 21. decembra, može očekivati da legitimni predstavnici Srba ulaze u Gradsko vijeće Mostara.

"Od ponedjeljka kreće jedno novo doba za Srbe u Mostaru. Gradićemo Mostar, ali prije svega, srpsku zajednicu u Mostaru", poručio je Tubić.

Kandidat sa liste Dušan Golo poručio je da srpski narod u Mostaru ne može više da bude u ponižavajućem položaju u koji su ga dovele druge političke partije i predstavnici druga dva naroda, ali i sunarodnici koji se nalaze na listama drugih političkih partija.

"Samo na izborima se možemo izboriti da budemo svoji na svome", zaključio je Golo.

Završna konvencija liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" održana je u hotelu "Mostar", a podrška im je stigla sa svih strana.