МУП Кантона Сарајево

Муса није поднио захтјев за одржавање протеста испред Суда БиХ

  • Извор: СРНА
  • 02.02.2024. 15:18

Сарајевска полиција није запримила захтјев лидера политичког покрета "Вјера, народ, држава" Санина Мусе за одржавање протеста испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара, поводом наставка суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку, рекла је Срни портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мерсиха Новалић.

Новалићева је истакла да нису запримили захтјев ни од политичког покрета "Вјера, народ, држава" нити од Санина Мусе као физичког лица.

Лидер политичког покрета "Вјера народ држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса је на свом "Фејсбук" профилу најавио скуп за 5. јануар, иако је претходно МУП-у Кантона Сарајево предао захтјев за пријаву мирног окупљања 30. јануара испред зграде Суда БиХ (када је првобитно требало бити одржано суђење), а који је забранила сарајевска полиција.

Упркос томе, Муса је на друштвеним мрежама најавио окупљање против оних који долазе "јавно четниковати по Сарајеву".

Муса је на "Фејсбуку" навео да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку предсједнику Додику током његових рочишта пред Судом БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.