Тема дана

На сцени је урота против предсједника Српске

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 20:52

Чиме гарантујете непристрасност и објективности судије Сене Узуновић која је својим радом доказала апсолутну припадност свом бошњачком народу, ово је посланичко питање Сање Вулић, шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ вршиоцу дужности предсједника Суда БиХ.

Истичући да је веома похвална брига судије Узуновић за свој народ, Вулићева је у образложењу посланичког питања навела да потврда ВСТВ да су знали за њену прошлост, потом за ослобађајућу пресуда Есаду Ланџи, који ни за Хашки трибунал није невин, само су неки од аргумената зашто постоји сумња у њену правичност и објективност.

На сцени је урота Тужилаштва БиХ са непостављеним, самопроглашеним странцем и страним амбасадорима да из политичког живота елиминишу предсједника Српске мимо одредби које су саставни дио правног поретка, каже ово Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске. Ова порука стиже дан након рочишта у предмету против Милорада Додика и Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Бубић каже да ће се концепт одбране заснивати на саслушању стручних свједока - међународних експерата и професора права а на тај начин жели се обезбједити неутралност. Сада се чека план Тужилаштва за ново рочиште, трећег априла. Одбрана поручује да већ има припремљене доказе, а ријеч је о једном броју писмених докумената и свједока. Све то долази на ред кад Тужилаштво заврши са својим доказима.

Цијели процес показује да Тужилаштво нема ништа у оптужници и само жели да направи фарсу, каже Миљкан Пуцар, адвокат Милоша Лукића. На јучерашњем рочишту доказано је само оно што је одбрана тврдила у уводном излагању – непотребно је да се изводе инспектори који су у име тужилаштва водили истрагу.

Тужилаштво и Суд БиХ у функцији су политичких интереса који нису у интересу људи који живе овдје, каже предсједник Српске. Политички процес пред судом БиХ је класична шмитократија, додаје вршилац дужности директора Службеног гласника. 

Процес против Додика и Лукића у Суду БиХ из политичког процеса полако прелази у сатиру, порука је званичника Српске.

Кад се подвуче црта, јасно је – ријеч је о лакрдији и монтираном процесу, порука је из Српске. Али се од борбе неће одустати. Српска је јача од муслиманских судија и тужилаца којима амбасадори и Шмит наређују како да раде. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.