Сњежана Новаковић Бурсаћ

"Намјере Америке јасне, али очигледно не рачунају на менталитет Срба"

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2023. 14:58

Чини се да су Американци претпостављали да ће директни атак на дјецу предсједника Републике Српске унијети немир, али очито не рачунају на менталитет Срба да подржавају жртве неправде, баш као у случају породице Додик, поручила је делегат у Дому народа ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Говорећи о америчким санкцијама Додиковој дјеци, Бурсаћева је рекла Срни да је било очекивано да Америка неће стати са притисцима, али да то само јача одлучност српског народа да се брани и одбрани.

"Било је очекивано да САД неће стати са притисцима и да ће ударце слати са свих страна како би створили пукотину у редовима оних који бране Републику Српску, њене надлежности и уставну позицију, првенство ред око Милорада Додика јер га очито сматрају кључном препреком остваривања сопствених циљева у овој земљи", изјавила је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, чини се да су претпостављали да ће потез директног атака на дјецу унијети немир и колебљивост, али очито да не рачунају на менталитет српског народа који се управо окупља и даје снажну подршку онима које доживљавају као жртве неправде, баш као у актуелном случају породице Додик.


Нешић: Исак неће никога хапсити у Српској, очигледно му слабо иде билдање

Нешић: Исак неће никога хапсити у Српској, очигледно му слабо иде билдање

"Међутим, желим да скренем пажњу на образложење одлуке, препуно излизаних конструкција и лажи о изборним процесу којим се служи како дио опозиције у Републици Српској, тако и политичко Сарајево, што потврђује њихову снажну повезаност и исти извор оваквих квазиинформација - Амбасаду САД у Сарајеву, што је већ свима у Републици Српској јасно као дан", истакла је Бурсаћева.

Она је поручила да су њихове намјере више него јасне, али да овакви потези дефинитивно јачају одлучност српског народа да се брани и одбрани.

САД су у петак, 20. октобра, увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске, Игору и Горици Додик, саопштило је америчко Министарство финансија. У саопштењу је наведено да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)