Snježana Novaković Bursać

"Namjere Amerike jasne, ali očigledno ne računaju na mentalitet Srba"

  • Izvor: SRNA
  • 22.10.2023. 14:58

Čini se da su Amerikanci pretpostavljali da će direktni atak na djecu predsjednika Republike Srpske unijeti nemir, ali očito ne računaju na mentalitet Srba da podržavaju žrtve nepravde, baš kao u slučaju porodice Dodik, poručila je delegat u Domu naroda PS BiH Snježana Novaković Bursać.

Govoreći o američkim sankcijama Dodikovoj djeci, Bursaćeva je rekla Srni da je bilo očekivano da Amerika neće stati sa pritiscima, ali da to samo jača odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani.

"Bilo je očekivano da SAD neće stati sa pritiscima i da će udarce slati sa svih strana kako bi stvorili pukotinu u redovima onih koji brane Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnu poziciju, prvenstvo red oko Milorada Dodika jer ga očito smatraju ključnom preprekom ostvarivanja sopstvenih ciljeva u ovoj zemlji", izjavila je Bursaćeva.

Prema njenim riječima, čini se da su pretpostavljali da će potez direktnog ataka na djecu unijeti nemir i kolebljivost, ali očito da ne računaju na mentalitet srpskog naroda koji se upravo okuplja i daje snažnu podršku onima koje doživljavaju kao žrtve nepravde, baš kao u aktuelnom slučaju porodice Dodik.


Nešić: Isak neće nikoga hapsiti u Srpskoj, očigledno mu slabo ide bildanje

Nešić: Isak neće nikoga hapsiti u Srpskoj, očigledno mu slabo ide bildanje

"Međutim, želim da skrenem pažnju na obrazloženje odluke, prepuno izlizanih konstrukcija i laži o izbornim procesu kojim se služi kako dio opozicije u Republici Srpskoj, tako i političko Sarajevo, što potvrđuje njihovu snažnu povezanost i isti izvor ovakvih kvaziinformacija - Ambasadu SAD u Sarajevu, što je već svima u Republici Srpskoj jasno kao dan", istakla je Bursaćeva.

Ona je poručila da su njihove namjere više nego jasne, ali da ovakvi potezi definitivno jačaju odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani.

SAD su u petak, 20. oktobra, uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. U saopštenju je navedeno da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.

Pratite nas i putem Vibera