Ministar spoljnih poslova BiH

Nastavlja s putovanjima u tehničkom mandatu: Turkovićeva nakon Katara na Maldivima

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2022. 08:42

Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH u tehničkom mandatu, nastavlja sa svojim putovanjima, samo što o tome ne obavještava javnost redovno kao nekada.

Tako je Turkovićeva nakon Katara odlučila da posjeti i Maldive.

Tamo ju je dočekao predsjednik Ibrahima Mohameda Soliha.

"U zaključku, predsjednik Solih i Turković izrazili su obostrano opredjeljenje za nastavak zajedničkog rada za opšte dobro obje zemlje. Maldivi su uspostavili diplomatske odnose sa Bosnom i Hercegovinom 27. januara 1997. godine", navodi se na sajtu predjednika Maldiva, za razliku od zvaničnog sajta Ministarstva spoljnih poslova na kojem nema ni riječi o ovom sastanku.

Podsjećamo, Turkovićeva, koja je u tehničkom mandatu, i koja sasvim sigurno neće zadržati poziciju u Savjetu ministara, nedavno je boravila i u Kataru.

Priliku je iskoristila da gleda utakmice Svjetskog prvenstva, a našla se na meti podsmjeha mnogih medija u regionu jer je sa šalom BiH oko vrata, kako su naveli, "navijala za reprezentaciju koja se nije plasirala na Mundijal".

Turkovićeva je tokom mandata mnogo puta koritikovana zbog brojnih putovanja od kojih BiH nije imala nikakve koristi. Tako je u martu prošle godine ismijavana i na društvenim mrežama uz tvrdnje da je jedina korist koju je za zemlju obezbijedila bila donacija od Saudijske Arabije u vidu 50 tona datula.

"Kad nema vakcina nek ima hurmi. Aferim Bisera", "E sad kad cijeli region poleti u BiH po hurme", bili su samo neki od komentara tada.

Prema najavama nove koalicije na nivou BiH, novi Savjet ministara bi trebalo da bude formiran do Nove godine, tako da ćemo sasvim sigurno u narednih 10-ak dana vidjeti Biseru na još nekom putovanju. Ostaje samo da vidimo, koja je to naredna destinacija koju će građani platiti Turkovićevoj.

Тагови: