Lider DNS-a

Nešić: Bošnjački političari se bore da BiH uz Čagos bude jedina kolonija na svijetu

  • Извор: Агенције
  • 12.05.2022. 10:32

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da je obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u Savjetu bezbjednosti UN, kao i njegove poruke sa sastanka sa američkim ambasadorom degradirajuće i samoponižavajuće za BiH.

"Ponižavajuće i otužno je da Džaferović u Savjetu bezbjednosti ponižava institucije svoje zemlje i osnovne postulate demokratije, tražeći da strani državljanin poništava akte tih institucija", istakao je Nešić.

On navodi da je BiH jedina zemlja na svijetu čiji najviši funkcioneri je predstavljaju u lošem svjetlu i traže od stranaca da njom upravljaju, ocijenivši da to sve govori o BiH, saopšteno je iz DNS-a.

Prema njegovim riječima, čak se i narod Afrike i Azije izborio u prošlom vijeku za dekolonizaciju i slobodu, a "bošnjački lideri i danas se bore da BiH uz ostrva Čagos bude jedina kolonija na svijetu".

Nešić smatra posebno zanimljivom Džaferovićevu konstataciju da predstavnici Republike Sepske dolaze na sjednice zajedničkih institucija BiH, ali da "odbijaju raditi u punom kapacitetu".

"Džaferović i SDA da bi bili zadovoljni, očekuju da sve bude kako oni hoće i da funkcioneri Srpske podrže sve njihove neustavne prijedloge. U ovoj zemlji stvari mogu ići naprijed isključivo na bazi dogovora tri naroda i dva entiteta. Kada to Bošnjaci prihvate, svima će biti bolje", konstatuje Nešić.

On napominje da nema veće blokade od četvorogodišnjeg nesprovođenja rezultata izbora u Federaciji BiH.

Komentarišući Džaferovićeve izjave o "malignom ruskom uticaju", Nešić je rekao da se "samo budale svrstavaju i konfrontiraju velikim silama".

"Ovdje nema nikakvog ruskog uticaja, ni malignog ni nemalignog. Pametni lideri od zemlje koja je velika sila i od koje energetski zavisimo nikada ne bi pravili neprijatelja. Nama prijatelji treba da budu i Njemačka i Rusija i SAD i Kina, a u njihove međusobne bitke ne treba da se miješamo", smatra Nešić.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм