Министар безбједности

Нешић: ФРОНТЕКС показује ко је за улазак у ЕУ, а ко за сукобе и подјеле

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2023. 11:48

Као министра безбједности изненадила ме је одлука колега из реда бошњачког народа да одбију један крупан и велики корак на путу БиХ ка ЕУ.

Изјавио је ово министар безбједности у Савјету Министара БиХ Ненад Нешић и додао да је изненађен јер сједи с људима који се заклињу у своју посвећеност европском путу.

"Још више сам изненађен неразумијевањем и кукавичлуком. Оперативна сарадња значи да ентитетски и кантонални МУП-ови сарађују са припадницима Граничне полиције БиХ у чији састав ће ући и припадници ФРОНТЕКС-а", рекао је Нешић.

Додао је да као Србина и политичара са искуством у Сарајеву, није затечен чињеницом да бошњачки политички "крем", умјесто будућности бира прошлост и подјеле.

"Као министар безбједности БиХ грађанима свих вјера и националности желим да поручим да је ресор који водим учинио највише на европском путу што показује и извјештај Европске комисије и може се чути на свим састанцима којима присуствујемо. Са ФРОНТЕКС-ом би Министарство безбједности БиХ далеко одмакло у односу на друге", рекао је Нешић и поручио:

"Поштовани грађани, као министар знам да у вама нема препрека да постанемо дио европске колективне безбједности након деценија нестабилности и криза. Има у онима који се крију иза вас. Као Србин, дужан сам да кажем да се иза одбијања подршке ФРОНТЕКС-у огољено демонстрира политика која и Сарајево али и све нас у БиХ вуче назад. Они који су га одбили знају да у томе нема ништа лоше".


Вулић: Бошњацима циљ минимизирање институција Српске, а не компромис

Вулић: Бошњацима циљ минимизирање институција Српске, а не компромис

Нагласио је да они такође знају да БиХ тако остаје једина земља регије која није дио европске колективне безбједности.

"Знају и да тако заустављају БиХ на европском путу. Знају и да је све што је урадило Министарство безбједности БиХ у складу са Уставом и Дејтонским мировним споразумом. У складу је и са прокламованом ријешеношћу да овај Савјет министара да кључни допринос ЕУ интеграцијама. Знају и није их брига", наглашава министар безбједности.

Истиче да су неспособни да помјере земљу напријед те да зато својим бирачима поново нуде мржњу према Републици Српској и Србима.

"Као и сваки пут до сада резултат ће бити исти - политиком мржње од БиХ ће правити тамни вилајет", закључио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм