Лидер ДНС-а

Нешић: Што прије схвате да је дух народа несаломив, прије ћемо кренути напријед

  • Извор: АТВ
  • 21.11.2023. 14:50

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Републике Српске двадесет и осму годишњицу од потписивања Дејтонског мировног споразума.

"Република Српска је најљепша и највећа тековина српског народа у прошлом вијеку. Она је израз воље српског народа да остане свој на своме, да сачува своја огњишта и да она остану у насљеђе будућим генерацијама. Таква праведна борба и исконска потреба за самоодржањем једног народа, доживјела је на данашњи дан 1995. године и међународно признање", рекао је Нешић и додао:

"Република Српска је у Дејтону верификована као државотворан ентитет, а српском народу је враћена узурпирана конститутивност унутар БиХ".

Како је нагласио, протеклих 28 година иза нас биле су пуне изазова и покушаја дерогације уставне позиције Републике Српске.


Каран: МУП ће остати стуб безбједности свих институција Српске

Каран: МУП ће остати стуб безбједности свих институција Српске

"Некада смо их успијевали одбранити, а некада нисмо. Некада смо били сложни и одлучни, а некада подијељени и слаби. И наши успјеси и наше грешке треба да нам буду наук да само окупљени око Републике Српске и њених интереса, без личних и партијских сујета и слабости, можемо рачунати да у очи можемо погледати будућим покољењима. Расијани, подијељени, калкулишући личним, партијским и страним интересима, радимо против наше дјеце. Зато, имамо само један избор – да се окупљамо око Републике Српске као светионика који градимо и развијамо јер, без тог светионика, нико смо и ништа и нестаћемо с првом олујом", рекао је Нешић.

Каже да Дејтонски мировни споразум никада није био препрека за напредак БиХ.

"Такву матрицу користе они који ни 28 година касније нису одустали од централистичке и унитарне БиХ. Само БиХ два равноправна државотворна ентитета и три конститутивна народа има стабилну будућност. Што прије схвате да је дух народа несаломив, да је узалуд потрошено 28 година на покушаје девастације Дејтонског споразума, то ћемо прије кренути напријед", закључио је лидер ДНС-а. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.