Lider DNS-a

Nešić: Što prije shvate da je duh naroda nesalomiv, prije ćemo krenuti naprijed

  • Izvor: ATV
  • 21.11.2023. 14:50

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić čestitao je svim građanima Republike Srpske dvadeset i osmu godišnjicu od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Republika Srpska je najljepša i najveća tekovina srpskog naroda u prošlom vijeku. Ona je izraz volje srpskog naroda da ostane svoj na svome, da sačuva svoja ognjišta i da ona ostanu u nasljeđe budućim generacijama. Takva pravedna borba i iskonska potreba za samoodržanjem jednog naroda, doživjela je na današnji dan 1995. godine i međunarodno priznanje", rekao je Nešić i dodao:

"Republika Srpska je u Dejtonu verifikovana kao državotvoran entitet, a srpskom narodu je vraćena uzurpirana konstitutivnost unutar BiH".

Kako je naglasio, proteklih 28 godina iza nas bile su pune izazova i pokušaja derogacije ustavne pozicije Republike Srpske.


Karan: MUP će ostati stub bezbjednosti svih institucija Srpske

Karan: MUP će ostati stub bezbjednosti svih institucija Srpske

"Nekada smo ih uspijevali odbraniti, a nekada nismo. Nekada smo bili složni i odlučni, a nekada podijeljeni i slabi. I naši uspjesi i naše greške treba da nam budu nauk da samo okupljeni oko Republike Srpske i njenih interesa, bez ličnih i partijskih sujeta i slabosti, možemo računati da u oči možemo pogledati budućim pokoljenjima. Rasijani, podijeljeni, kalkulišući ličnim, partijskim i stranim interesima, radimo protiv naše djece. Zato, imamo samo jedan izbor – da se okupljamo oko Republike Srpske kao svetionika koji gradimo i razvijamo jer, bez tog svetionika, niko smo i ništa i nestaćemo s prvom olujom", rekao je Nešić.

Kaže da Dejtonski mirovni sporazum nikada nije bio prepreka za napredak BiH.

"Takvu matricu koriste oni koji ni 28 godina kasnije nisu odustali od centralističke i unitarne BiH. Samo BiH dva ravnopravna državotvorna entiteta i tri konstitutivna naroda ima stabilnu budućnost. Što prije shvate da je duh naroda nesalomiv, da je uzalud potrošeno 28 godina na pokušaje devastacije Dejtonskog sporazuma, to ćemo prije krenuti naprijed", zaključio je lider DNS-a. 

Pratite nas i putem Vibera