Министар безбједности

Нешић тражи од СИПА-е информације о снимку на којем се Патковић ставља на располагање Хамасу

  • Извор: АТВ
  • 02.11.2023. 14:09

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић затражио је од Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) да се Министарству безбједности достави информација у вези са снимком на којем се члан СДА и бивши ратни командант 7. муслиманске бригаде ставља на располагање Хамасу.

“Имајући у виду чињеницу, као и прошлост ове бригаде у чијем је саставу био и одред Ел муџахид, као и чињеницу да је одлазак на страна ратишта кривично дјело прописано Кривичним законом БиХ, потребно је да нас информишете да ли сте предузели законом предвиђене радње из ваше надлежности, те уколико нисте да исте одмах предузмете и о сазнањима обавијестите ово министарство”, навео је Нешић.

Раније данас из Тужилаштва БиХ речено је Срни да ово тужилаштво и партнерске агенције за спровођење закона прате медијске објаве и догађаје који би могли да садрже елементе кривичних дјела из њихове надлежности.

Подсјећамо, некадашни ратни командант 7. Муслиманске бригаде Армије БиХ, а сада званичник СДА, Шериф Патковић на једном скупу јавно је поручио да се ставља на рапсолагање да присутпи одреду Хамаса. Догађају на којем је Патковић то изјавио присуствовао је и амбасадор палестинске управе у БиХ Резек Намора.

Огласило се Тужилаштво БиХ након Патковићеве изјаве да се ставља на располагање Хамасу

Огласило се Тужилаштво БиХ након Патковићеве изјаве да се ставља на располагање Хамасу


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.