Дом народа

Новић: Невиђена хајка против Додика да буде уклоњен са политичке сцене

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2023. 11:14

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је Срни да се води невиђена хајка против предсједника Републике Српске Милорада Додика и да они који би да управљају овим просторима желе да га "уклоне на овај или онај начин".

"Све се утркују да што више ружног о њему кажу и они који су умијешани у одсијецање српских глава на Озрену, они који су одводили угледне Србе на Казане гдје су их стријељали да затру траг једном народу. Нажалост, они који би требали да штите правни систем у БиХ ако га има, а мислим да га нема - Тужилаштво и Суд, утркују се да чим прије мимо судске праксе и правила, одрже рочишта и да га осуде", нагласио је Новић.

Новић је оцијенио да то није никакво чудо.


"Тужилаштво БиХ злоупотријебило своја овлаштења"

"Ових дана испливао је добро скривани сусрет високог дипломате једне велике земље са једним опозиционим лидером у БиХ којем је јасно речено `завршили смо са Изетбеговићем, послали смо га не само у политичку, већ и у сваку другу прошлост. Додика ћемо на овај или онај начин елиминисати из политике, а Драгана Човића још преко Андреја Пленковића покушавамо смирити. Зависи од њега`", нагласио је Новић.

Он је упитао да ли је то одговор онима који питају зашто се жури Тужилаштву и Суду и да ли је то демократија која се нуди.

"Брине ме да ће Додика елиминисати на `онај` начин. Вјерујем да су тога свјесни они који морају да брину о његовој безбједности", закључио је Новић. 

Пратите нас и путем Вибера