Зворник

"Тужилаштво БиХ злоупотријебило своја овлаштења"

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2023. 11:12

Тужилаштво БиХ злоупотријебило је своја овлаштења привођењем официра и војника с циљем њиховог понижавања, а самим тим и понижавања бивших бораца Војске Републике Српске, Министарства унутрашњих послова и српског народа, саопштено је из Борачке организације града Зворника.

Подсјећајући да је посљедњих дана на подручју Зворника ухапшен већи број лица због сумње да су наводно починили ратни злочин, Борачка организација је истакла да је ријеч о узорним грађанима Зворника који су се до сада одазивали на све позиве Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да није постојао ниједан разлог за њихово привођење и додаје да је Тужилаштво БиХ издало наредбе о потрагама за одређеним бројем лица уз истовремено упућивање позива да се јаве, а наредбе доставило Граничној служби БиХ да буду ухапшени ако покушају да пређу границу.

"И ове наредбе су класична злоупотреба овлаштења тужиоца, јер су сва лица била доступна и нису избјегавала одазивање позиву", додаје се у саопштењу.


Зашто сте дали паре: Човјека из БиХ преварио мајстор

Зашто сте дали паре: Човјека из БиХ преварио мајстор

Из зворничке Борачке организације нагласили су да је Тужилаштво занемарило специфичност да грађани Зворника и Малог Зворника фактички функционишу као грађани једног града што се тиче преласка државне границе, због радних обавеза, па до куповине намирница, лијекова и осталих потрепштина.

У саопштењу се напомиње да је на овакав начин на граници ухапшено неколико лица, која су ишла у куповину, а не због других разлога и додаје да градска Борачка организација и грађани Зворника оштро протестују против оваквог начина рада Тужилаштва БиХ.

Из зворничке Борачке организације наводе да су спремни да предузму одређене кораке којима ће бити исказано незадовољство како би скренули пажњу свим релевантним факторима у Републици Српској, а и БиХ, да овакво поступање не води ничему добром и да никоме није циљ да дође до нежељених посљедица у новонасталој ситуацији.


Пројекција: Како ће изгледати Скупштина Србије

Пројекција: Како ће изгледати Скупштина Србије

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 15. децембра на подручју Зворника седам лица осумњичених за наводни геноцид по индивидуалној и командној одговорности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.