Zvornik

"Tužilaštvo BiH zloupotrijebilo svoja ovlaštenja"

  • Izvor: SRNA
  • 18.12.2023. 11:12

Tužilaštvo BiH zloupotrijebilo je svoja ovlaštenja privođenjem oficira i vojnika s ciljem njihovog ponižavanja, a samim tim i ponižavanja bivših boraca Vojske Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova i srpskog naroda, saopšteno je iz Boračke organizacije grada Zvornika.

Podsjećajući da je posljednjih dana na području Zvornika uhapšen veći broj lica zbog sumnje da su navodno počinili ratni zločin, Boračka organizacija je istakla da je riječ o uzornim građanima Zvornika koji su se do sada odazivali na sve pozive Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da nije postojao nijedan razlog za njihovo privođenje i dodaje da je Tužilaštvo BiH izdalo naredbe o potragama za određenim brojem lica uz istovremeno upućivanje poziva da se jave, a naredbe dostavilo Graničnoj službi BiH da budu uhapšeni ako pokušaju da pređu granicu.

"I ove naredbe su klasična zloupotreba ovlaštenja tužioca, jer su sva lica bila dostupna i nisu izbjegavala odazivanje pozivu", dodaje se u saopštenju.


Zašto ste dali pare: Čovjeka iz BiH prevario majstor

Zašto ste dali pare: Čovjeka iz BiH prevario majstor

Iz zvorničke Boračke organizacije naglasili su da je Tužilaštvo zanemarilo specifičnost da građani Zvornika i Malog Zvornika faktički funkcionišu kao građani jednog grada što se tiče prelaska državne granice, zbog radnih obaveza, pa do kupovine namirnica, lijekova i ostalih potrepština.

U saopštenju se napominje da je na ovakav način na granici uhapšeno nekoliko lica, koja su išla u kupovinu, a ne zbog drugih razloga i dodaje da gradska Boračka organizacija i građani Zvornika oštro protestuju protiv ovakvog načina rada Tužilaštva BiH.

Iz zvorničke Boračke organizacije navode da su spremni da preduzmu određene korake kojima će biti iskazano nezadovoljstvo kako bi skrenuli pažnju svim relevantnim faktorima u Republici Srpskoj, a i BiH, da ovakvo postupanje ne vodi ničemu dobrom i da nikome nije cilj da dođe do neželjenih posljedica u novonastaloj situaciji.


Projekcija: Kako će izgledati Skupština Srbije

Projekcija: Kako će izgledati Skupština Srbije

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 15. decembra na području Zvornika sedam lica osumnjičenih za navodni genocid po individualnoj i komandnoj odgovornosti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.