Zamjenik ministra odbrane

Okolić: Brkić neovlašten da traži skidanje programa reformi sa dnevnog reda

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2021. 19:33

Program reformi za ovu godinu koji je danas trebalo da razmatra Savjeta ministara nije skinut na zahtjev predsjedavajućeg Komisije za saradnju sa Natom Josipa Brkića, već nakon glasanja o dnevnom redu sjednice, rekao je Srni zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

Okolić, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Komisije, istakao je da Brkić nije ovlašten da sam predloži skidanje ove tačke sa dnevnog reda bez saglasnosti svog zamjenika, koju nije ni tražio.

On je naveo da je Brkić poslao zahtjev da se Program reformi skine sa dnevnog reda nakon što je sjednica počela, ali da to nije uvaženo jer on nije ovlašten da ga podnosi.

"Brkić nije predlagač te tačke dnevnog reda, nego Komisija za saradnju sa Natom i taj zahtjev nije mogao da uputi bez moje saglasnosti. Da je Savjet ministara tu saglasnost dao ne bi bilo problema i potom bio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ostali članovi mogli da povuku ovu tačku sa dnevnog reda", pojasnio je Okolić.

On kaže da je Brkić poslao zahtjev u svoje ime kao predsjedavajući Komisije, te je Tegeltija ocijenio da to nije validan zahtjev i da se ne može uvažiti.

"Prilikom glasanja o toj tački tački dnevnog reda srpski ministri su preglasani jer su ministri iz Federacije BiH glasali protiv uvrštavanja te tačke u dnevni red i na osnovu toga je ona skinuta sa sjednice Savjeta ministara", rekao je Okolić i dodao da su srpski ministri glasali da ona bude uvrštena u dnevni red.

Okolić je istakao da nije sporan sadržaj Programa reformi za ovu godinu koji je konsenzusom donesen na Komisiji za saradnju sa Natom.

On je dodao da ministri iz Republike srpske nisu glasali za bilo koju tačku, dnevnog reda poštujući odluke Narodne skupštine Republike Srpske.


Тагови: