Zamjenik ministra odbrane BiH

Okolić: Istraga će utvrditi kako je došlo do nestanka oružja

  • 12.02.2021. 12:47

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić rekao je da je iz vojnog objekta u Pazariću kod Sarajeva nestao određeni broj pištolja i signalnih pištolja, te istakao da će istragom biti utvrđeno kako je do toga došlo.

"Kako je do toga došlo, utvrdiće nadležne policijske strukture. Na uviđaju su juče bili i pripadnici Vojne policije, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih nadležnih policijskih tijela", rekao je Okolić i dodao da će nakon obrade biti poznato više detalja.

Na pitanje da li je pištolje i signalne pištolje ukrao neko iz vojnog objekta u Pazariću ili neko drugi, Okolić je rekao da će to biti utvrđeno istragom.

"Za sada nema zvaničnih podataka, ali ima različitih indicija. Teško je povjerovati da je neko spolja sve to mogao organizovati", rekao je Okolić.

On je podsjetio da je posljednja krađa naoružanja zabilježena 2017. godine.

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara saopštilo je da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva juče uočeno oštećenje bezbjednosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!