Ален Пилав

Ово је доктор који насљеђује Себију Изетбеговић на челу КЦУС-а

  • Извор: Аваз
  • 27.11.2023. 19:27

Управни одбор КЦУС-а на данас одржаној сједници у Сарајеву смијенио је генералног директора КЦУС-а Себију Изетбеговић и именовао за вршиоца дужности генералног директора ове здравствене установе доктора Алена Пилава.

Примаријус Ален Пилав др сц. мед. специјалиста је опште хирургије и субспецијалиста торакалне хирургије.

Др Пилав је доктор медицинских наука и признати стручњак из области торакалне хирургије.

На КЦУС-у је запослен од 1992.

Др Пилав предаје на катедри за хирургију на Медицинском факултету Универзитета СССТ у Сарајеву. Врхунски је хирург који је у свакодневну торакохируршку праксу увео низ нових процедура. Иза себе има тридесетогодишње искуство у медицини и раду с пацијентима те огроман број успјешних операција, које спадају у категорију најтежих захвата.

Члан је Европског удружења торакалних хирурга, Европског респираторног удружења, Европског удружења ендоскопске хирургије и Удружења ендоскопских хирурга Босне и Херцеговине.

Такође је члан и Управног одбора ЈУ Дом здравља Кантона Сарајево, а раније је био члан Управног одбора Завода здравственог осигурања КС и Управног вијећа Завода за јавно здравство ФБиХ.


Смијењена Себија Изетбеговић, именован нови в.д. директора КЦУС-а

Смијењена Себија Изетбеговић, именован нови в.д. директора КЦУС-а

Има врло блиску сарадњу с торакалним хирурзима регије и Европе, а посебно с торакалним хирурзима Словеније (КЦУ Љубљана) с којима већ неко вријеме ради на развоју програма трансплантација плућа. Неке комплексне операције је планирао и изводио у сарадњи са докторима из других центара из Европе.

Један је од најактивнијих лобиста за враћање трансплантација на КЦУС и придруживање Босне и Херцеговине програму Еуротрансплант.

Приступање овом програму би пацијентима омогућило добијање органа неопходних за наставак живота. Овај процес су успјели покренути и иницијатива је прошле године једногласно усвојена у Парламентарној скупштини БиХ.

Тренутно се чека да Министарство цивилних послова БиХ пошаље званично писмо намјере за прикључење Еуротранспланту, што је први корак процеса прикључења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм