Хоће ли се Исак појавити у Поточарима?

План Бошњака - посебан статус Сребренице?

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 19:20

Министар унутрашњих послова другог ентитета на Дан Републике Српске могао би да се појави у Поточарима.

Да ли је ово истина и још једна провокација од Раме Исака нисмо успјели да сазнамо, јер на позиве није одговарао. Ако се 9. јануара појави у Поточарима, то неће бити ништа друго него провокација, поручују Срби из Сребренице. 

„Овом приликом му ми поручујемо да не машта да тражи у Сребреници. Девети јануар је рођендан Републике Српске и он ће се славити у Сребреници. Муслиманским партијама из Сребренице али из цијеле БиХ јасно кажемо да је Сребреница у Републици Српској. Да је то територија која је припала Републици Српској и увијек ће бити Република Српска“, изјавио је Бранимир Којић, предсједник Скупштине организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Док Исак свако мало пријети, Бошњаци из Сребренице према незваничним сазнањима АТВ-а, не одустају од намјере да Сребреница постане Дистрикт. Незванично сазнајемо и да разговарају о измјенама Изборног закона, по којем би Сребреница поново имала посебан статус. Највише у оном дијелу који се односи на начин гласања по попису из 91. године.  Наводно планирају и да за то придобију и Kристијана Шмита који најављује наметање измјена Изборног закона. Од тога неће бити ништа, каже начелник општине.

„Морају имати сребреничку личну карту и морају бити пријављени у Сребреници како би имали право гласа. То некада у прошлом времену није био случај јер су могли да гласају сви Бошњаци који су били на списку по попису из 91. године без важеће личне карте која је извађена у Сребрници. Из тог разлога су у врећама доносили гласачке листиће и да монтирају гласачки процес како су они хтјели“, истакао је начелник Младен Грујичић.

Алија Табаковић који је на претходним изборима био кандидат за начелника Сребренице,  у телефонском разговору све то демантује. У тој причи је и потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић. Више пута је говорио да би Сребреница требало да има посебан статус. Након што је обећао да ће дати изјаву за нашу телевизију, више се није јављао на телефон. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)