ИДДЕЕА

Проблеми на издавању личних карата и возачких дозвола у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 22.03.2024. 10:44

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) тренутно није у могућности осигурати континуитет у пружању одређених услуга према нашим корисницима, међу којима су услуге које се односе на издавање личних карата и возачких дозвола, а разлог је квар на информационој опреми.

Како је саопштено, јуче око 12 сати дошло је до проблема на информационој опреми која је у надлежности ИДДЕЕА-e.

"Овај проблем резултирао је отежани рад великог дијела нашег система, због значајног броја ресурса који се налази на споменутој инфраструктури", саопштено је из ИДДЕЕА, те додају да, због овог проблема, тренутно нису у могућности да осигурају континуитет у пружању одређених услуга према корисницима.

Како наводе, важно је истаћи да су у протеклим годинама више пута планирали набавку адекватне опреме за ове намјене, али нису били у могућности да то реализују због недостатка буџета, односно поништења набавке.

Такса за електронске захтјеве за приступ личним подацима би требала бити укинута

Такса за електронске захтјеве за приступ личним подацима би требала бити укинута

"Нажалост, због недостатка новчаних средстава и неуспјеха у процесу набавке 2022. године (поступак је био поништен, а након тога у буџету нисмо имали више средства за поновно покретање процедура набавке), још нисмо успјели осигурати нови систем. Агенција је и у овој години поново планирала набавку наведене опреме, међутим како су све институције још у привременом финансирању, немамо могућности набавке", истакли су из ИДДЕЕА-e те додали да је опрема коју имају набављена 2012. године.

Тврде да њихови радници раде непрекидно посљедњих 20 сати, те улажу додатне напоре како би би ситуација била нормализована што је прије могуће.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм