Sud BiH

Ratni zločinac Sakib Mahmuljin sutra bi trebalo da se javi Sudu

 • Izvor: Srna
 • 22.11.2022. 11:10

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin trebalo bi sutra da se javi Sudu BiH da preuzme akt za izdržavanje kazne od osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine, rečeno je Srni u ovom sudu.

Iz Suda BiH su naveli da je dopis o tome dostavljen osuđenom nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu na kućnu adresu i njegovom advokatu.

"Osuđeni Mahmuljin dužan je pristupiti u Sud BiH 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora", naveli su iz Suda 8. novembra.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku.

U Sudu BiH je početkom avgusta rečeno Srni da Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

Iz Suda su naveli da Mahmuljin ima rok do 3. novembra da dostavi potrebnu medicinsku dokumentaciju koju je od njega zatražio sudski vještak.

Iz ove pravosudne institucije nisu odgovorili Srni da li je Mahmuljin do 3. novembra dostavio potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Tagovi:
 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.