Generalni konzul BiH u Minhenu

Sajić: Necivilizacijski, nediplomatski i neprimjeren potez Bećirovića

  • Извор: СРНА
  • 11.05.2023. 11:43

Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić izjavila je Srni da je potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da njegovim sastancima u Zagrebu ne prisustvuje srpski ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, nego diplomata u Ambasadi BiH iz reda bošnjačkog naroda - necivilizacijski, nediplomatski i neprimjeren potez koji treba da osude i političari i diplomate iz Federacije BiH.

Sajićeva je konstatovala da je svima jasno kakvu to BiH želi Bećirović i ko ruši krhko povjerenje između tri konstitutivna naroda.

"Šmitovo obraćanje potvrdilo po čijem nalogu i u čijem interesu radi opozicija u Srpskoj"

"Šta ako bi se svi u BiH počeli ponašati kao Bećirović? I /bivši ministar inostranih poslova/ Bisera Turković je izbjegavala diplomate iz reda srpskog naroda, ali nikada ovako javno, glasno i direktno. Koja je to poruka nama u diplomatsko-konzularnoj mreži? Hoćemo li jedni drugima brojati krvna zrnca?", upitala je Sajićeva.

Ona je podsjetila da je upravo Bećirović prilikom posjete potpredsjedniku Republike Srpske u Banjaluci izjavio da treba prestati sa neprimjerenim izjavama koje unose nemir među stanovnike u BiH.

"Kakvo licemjerstvo! Mržnja, srbofobija, nepovjerenje - sve to dolazi od visoko rangiranog bošnjačkog političara i sve to jasno čuje domaća i međunarodna javnost", istakla je Sajićeva.

Bećirović izazvao diplomatski skandal

Bećirović izazvao diplomatski skandal

Ona je konstatovala da bi prvi Bećirović, a potom i političko Sarajevo, ambasade i OHR osudili ovakvo ponašanje da je došlo od srpskih ili hrvatskih političara.

"Kada to uradi Bošnjak - reakcije, navikli smo, izostaju", zaključila je Sajićeva.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović /SDP/ boraviće danas u radnoj posjeti Zagrebu, a prema saznanjima Srne, teme sastanaka biće odnosi između BiH i Hrvatske, otvorena pitanja, unapređenje saradnje i aktuelna politička situacija u regionu.

Vranješ: Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva

Vranješ: Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva "broji krvna zrnca" diplomata!

Ono po čemu će ova posjeta biti specifična i što će je obilježiti jeste insistiranje Bećirovića da sastancima u Zagrebu ne prisustvuje srpski ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, nego diplomata u Ambasadi BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ izjavio je ranije Srni da je neviđeni presedan u diplomatskoj praksi BiH da član Predsjedništva BiH insistira da opunomoćeni ambasador BiH bude isključen iz protokola njegove posjete jer mu ne odgovara njegova nacionalnost. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.